yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklesevinçli bu tür kapıların en majör avantajı esrar sızdırmaması ve makul derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin gayrimeskûna düşmesidir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın merdivenini tamamlayıcı unsurlardan bir tanesi zahir ki kapılardır. Bu baplar 360 gömlek ısıevet dayanıklı üretilmekte ve yangın merdivenlerini 60 ve 90 zaman beyninde güvende tutmaktadır. Bunun sebebi kapıların genleşmeye normal halde üretilmeleridir.

Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yönı sıra otomasyon sistemlerine makul aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.

Yangın sırasında emniyetliğin sağlanması ve uygun şekilde tahliyenin gerçekleşmesi yürekin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanır.

İşaretlendirmeler: Ivedili durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı emekaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” yazısı bulunan kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de mevla olup kişilerin yine bu Yangın Çıkış Kapısı noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.

Korkulu sınıftaki fiilyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Evlerin ve iş yerlerinin eminği, içre mevcut insanlarla yan yana giranbaha eşyaları savunmak hesabına…

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Report this wiki page